По данните на НСИ виждаме, че от юли месец, откакто бюджетът

...
По данните на НСИ виждаме, че от юли месец, откакто бюджетът
Коментари Харесай

Икономист с остро предупреждение, какво следва

По данните на Национален статистически институт виждаме, че от юли месец, откогато бюджетът се гласоподава, имаме поврат в инфлацията - до юли вървеше надолу, в този момент виждаме, че спадът на инфлацията е блъснал дъно и стартира да се движи нагоре. Във всички останали страни, макар рекордните цени на горивата, към момента инфлационният напън е надолу и виждаме, че от месец инфлацията спада. Това каза икономистът Светлин Танчев.

По думите му тази седмица ще станат ясни данните както от Европа, по този начин и от Съединени американски щати.
-->
" Германия е единствената европейска стопанска система, която върви твърдо към криза, уповавам се, че някои от останалите страни могат да я заобиколят. Искрено се надявах, че България, тръгвайки от доста по-ниски равнища, е допустимо да поддържа някакъв растеж, само че виждаме и спад в БВП-то. Безспорно протичащото се Германия ни въздейства - най-големият търговски сътрудник на България ", допълни Танчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че през последните години не сме създали нищо, с цел да се предпазим от това, което идва.

" Тази пролет обявихме победа над изкопаемите горива, че имаме евтини запаси. Не съм сигурен, че си взехме поуките от предходната зима, че не толкоз ние управлявахме тези запас съответно, а че зимата беше по-топла. Заради това не видяхме рекордни сметки. Фалшиво си обявихме някои победи и че всичко е окей, не направихме нищо в посока енергийна успеваемост ", разяснява Светлин Танчев.

Икономистът е безапелационен, че страната би трябвало да има по-стратегическо мислене: " Виждаме, че всички са съсредоточени в локалните избори. Не споделям, че няма причина да се гледа в улици, във ВиК, само че освен това тематиките. Отлагането на проблемите не е решение, те стартират да ни настигат. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР